tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kokeiluja vol 2

Juu, lupasin jatkoo kokeiluista...
- vai mistä se oli?!?

Meillä siis oli viikko takas paatti aika täynnä kaikkee, ku mentiin saareen. Se mystinen laatikko:


Just toi tossa koiran edes, tai pulpetin viäres, miten vaan.
Siinä on sähkösavustin. Sitä piti sit tiätysti kokeilla heti alkuun. Otin kotoo pakkasesta komian hevosenpaistin. Sulatin sen hitaasti ja laitoin maustuun:


Paisti muhi hyvän aikaa mausteliämes. Sillä aikaa tehtiin savustimelle tarpeelliset puhdistus- ja esilämmitys tehtävät. Sit laitettiin mittari paistiin ja paisti uuniin:


Luukut kiinni, lämmönsäätö ja purut ja eiku savusteleen:


Reilu kolme tuntia ja 107 astetta ja paistomittari alko näyttään 63 astetta. Ei muuta ku luukut auki ja liha ulos:


Seuraavaks folion sisään viä muhiintuun muutamaks hetkeks:


Tossa on muuten tosi hyvä leikkuulauta. Siinä on alla liemiä tai roskia varten vati. Ei roiju liämet pöydälle. Tää on myös Mustang-merkkinen niinku toi savustinki ja näitä saapi ostaa vaikka "meiltä".
Tää ei oo maksettu mainos.

Sit otettiin puukko esiin ja alettiin tutkiin tuotosta:



Kyllä oli hyvää!!!
- just sopivasti savun makua ja toi kypsyysaste oli ihan nappi. Mittarihan sen asian hoiti ;)

Hyvä oli kokeilu ja nyt me osataan käyttää uutta sähkösavustinta (ainaski melkein).

Terkuin mie!

6 kommenttia:

  1. Onpa hyvän näköistä savustettua lihaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että vastaaminen on viipynyt.
      Hyvän näköstä oli ja makustakin.

      Poista
  2. Jopas on herkullisen näköistä - ja varmaan makuistakin!
    Tuollainen savustin olisi kyllä tarpeen tässäkin huushollissa - ei nyt tänne kotiin mutta farmilla sille olisi käyttöä. Oi voi - savustettu hirvenliha, nams;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä laite kaikinpuolin!
      Hirven lihaa meillä on harvemmin, mutta samaan se menee hepan kans... Nam.

      Poista
  3. Ompas hieno savustin...meillä on sellainen pieni ja kalaa siinä ollaan vaan laitettu, mutta mahtaiskohan siinäkin voida savustaa lihaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin, että niillä pienilläkin voi lihaa savustaa ainaki pienempinä paloina...

      Poista