sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Vielä mökkeillään

Kelit kylmenee ja talvi tekee tuloonsa aika vauhdilla.
Me nyt viä mökkeillään ku kerran paatilla pääsee. Josain päin suamenmaata ensilumi on jo satanu, muttei täälä länsirannikolla. Perjantaina sato vettä, jos sitä ny edes sateeks kehtaa väittää...
- piäntä pisartelua se paremminki oli.

En viittiny edes sadevehkeitä päälleni laittaa ku paatilla lähdettiin saareen. Tuuli oli leutoo pohjosenkantilta, mutta tosi lämpösen olosta olosuhteet huamioon ottaen. Pilvet alko ehtoon edellä repeileen ja päästiin viä näkeen auringonlasku, ku melki juasten saunan jälkeen hain kameraani mökistä.


Taivaanranta oli ihan liäkeis.

Illan pimetessä kävin viä ottamas kuvan:


Aina vaan nää kuvat on niin lumoovia, ainaski mun miälestä. Yli kolmetoista vuatta näitä ollaan kateltu, eikä tiatooka kyllästymisestä. Jokainen ilta ja auringonlasku on jollain tapaa omanlaisensa.

Lauantaina oli vuaros laitureitten nostoo. Eli siis kelluvat ponttoonilaiturit siltoineen ylös merestä, eikä kuten serkkupoika kommentoi " oliko ne uponnu".
Heh... no vitsihän se oli.


Tyypillistä Merikarvialaista vesillämenoo: Seistään vaikka sit lautalla :D
Säät on kyllä suasinu. Mikäs siinä oli ulkohommia tehdä, ku aurinko paisteli heti aamusti, eikä toi tuuli tosiaanka ollu haitaks:


Iltapäivällä lähdettiin ajelulle saaristoon, ku miähen veljellä oli puupaatti viä vesillä. Joutsenpesue oli uiskentelemas ja nähtiin ainaski kolme hyljettä. Yhdestä sain kohtalaisen kuvanki...Siinä se kurkkas meitä ja katteli, mihin ollaan menos ja että laitetaanko me verkkoja veteen. Helppoo ruakaa noille ottaa suaraan verkosta. Hylkeet on lisääntyny ihan hirmusesti näillä kulmilla. 

Auringon hakeutuessa mailleen, paatit huilas rinnatusten laiturin nokas. Me saunottiin ja käytiin pulahtamas meres. 


Viä ensviikonvaihtees meinataan mökille, mutta sit alkaa joulukiireet töissä ja on muutama tilaisuus viikonlopuilla, eli paras nostaa paatti ylös ku viä on mahdollista. Ja jollei se talvi meinaa tulla jäineen, ei se paljoo tarvii että saa paatin uudelleen mereen :D

Hyvää alkavaa marraskuuta kaikille!

T: anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti