maanantai 2. huhtikuuta 2018

Herkuttelua

Pääsiäinen tuli ja meni...
- tai muutama tunti olis viä jäljellä.

Meille oli tulos koko väki viättään Pääsiäistä. Ruakaa piti suunnitella tiätysti ja yks juhlavampiki mukaan. Tällä kertaa ei toiveita kyselty (niinku yleensä joulun aikaan). Saatoin toteuttaa isännän kans menyyn ihan omallaiseks, niinku pääosin. Piäntä "hianosäätöö" kyselin kyllä.

Jälkkäriks olin jo miättiny aikasemmin, että yhden vävykokelaan herkkua, sacherkakkua, ainaski aattelin tehä. Ikinä aiemmin en oo sitä tehnykkään. Sit yks tyttäristä ei syä suklaata, ni piti tehä kakku ilman sitä tiätysti. Kakkukurssin oppeja käyttäen teinki sit sokerikuarrutekakun, seki ekaa kertaa mun kätösistäni.

Eli:



Tässä on sacherin pohja ja vaaleesta kakusta en kuvaa ottanu, ku en muistanu :)
 Toi kakkupohja on tehty ohjeella joka löytyy Täältä. Kakun koko kohdas oli pikkunen painovirhe, mutta jos lukaset ni huamaat kyllä.


Ei huano... ekaks kerraks


"Juhlalounaalla" meillä oli...


Porkkana-inkiväärisosekeittoo raejuustolla ja siämensekotuksella.

Pääruuaks oli...


Lampaanpaistia, kermaperunat ja tuaresalaattia. Lammas oli mureeta ja maukasta. Isäntä teki edellisenä päivänä marinadin ihan "omasta päästä".

Ja jälkkärinä sit tiätysti kaffit kakkujen kera...


Nyt te sit miätitte, etteikö me mökillä laika oltu...
- No oltiin kai!
Mentiin torstaina ja tultiin lauantaina:


Kelit oli komiat aamusta iltaan.

Näissä herkkutunnelmissa huhtikuun alkuun <3


t: anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti