sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Matkailu avartaa


Intia, Goa

Goa on pieni Intian osavaltio Arabianmeren puoleisella ”kyljellä”, eli länsirannalla ja Portugalin entinen siirtokunta. Portugali hallinnoi Goaa useita vuosisatoja, 1961 vuoteen asti. Goa on erittäin mielenkiintoinen lomakohde, siellä kiire kannattaa jättää taka-alalle. Aurinkovarma talvikohde, johonka jää koukkuun.
Mulle se tarkoittaa sitä, että kun kerran menin, halusin toisenkin kerran ja kolmannen ja neljännen. Eli yhtäkaikki, neljä kertaa on tullut käytyä Intian Goalla. Enkä vieläkään ole nähnyt oikeastaan mitään.
Ensimmäinen reisu tehtiin neljän hengen porukalla (sukulaispariskunta meidän lisäks) 2005 helmikuulla. Ensimmäistä kertaa outoon maahan matkaa suunnitellessa tultiin sellaseen päätökseen, että viiden tähden hotelli kannattaa ottaa, kun matkatoimistojen esitteet kerto, että taso ei ole samaa kuin suomessa.
Hotelli oli Marriott Resort ja se sijaitsi Goan pääkaupungissa Panjimissa,
Marriot Resort, Panjim

Mandovijoen rannalla, Miramar beachin läheisyydessä.

Seuraava reisu tehtiin 2007. Silloin matkalla oli kolme henkee (isäntä ja vanhempi tytär mun lisäks). Valittiin hotelliks kolmen tähden hotelli pohjois-Goalta, vaatimattomampikin riitti meille, sillä ekan reisun hotelli oli superhuippu kaikin puolin ja hiukan ”liian” hieno  ;)
Sea Breeze Beach Calangute ja kolme tähteä.

Pieni idyllinen hotelli, paikallisen asutuksen keskellä, rantaan n.500m ja Calanguten keskustaan n. 1km. Hotellin henkilökunta on pääosin nepalilaisia poikia/nuoria miehiä, osaavat hommansa ja kuten aasialaiseen elämäntyyliin kuuluu… ovat rauhallisia ja kohteliaita.
Hotellin huoneet on niukasti sisustettu, mutta onhan niissä ny oma kylppäri suihkuineen kuiteski. Rauhallisempia huoneita on kakkoskerroksessa. Me tykästyttiin tähän hotelliin ja sen ympäristöön sen verta paljon, että ollaan käyty siinä myös vuosina 2009 (mukana oli kaks nuorinta tyttöä) ja 2010, jolloin oltiin kahdestaan.
 

 Rannassa on vieri vieressä ranta shackkeja, joista saa syötävää ja juotavaa. Meille tuli tutuks suoraan rantapolun päässä oleva Oseans Blue shack. Rantatuolit oli sulassa sovussa kalastajaveneiden kanssa.Väriloisto oli aivan mahtavaa niin kankaissa kuin kasveissakin. Kuvat ei näytä sitä todellisuutta, mutta on suuntaa-antavia.
 Jatkoa tulee......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti