tiistai 8. tammikuuta 2013

Koulun penkiltä

... tai paremminki suutarinopista taas :)

Tuli oltua siis jälleen kaks päivää oppimassa. Eilen vedettiin "kalvosulkeisia" kenkärakenteista ja tänään sit tehtiin... niitä derbyjä.
Kerron tarkemmin kuvien kanssa.
- ja termit aiheesta ei ole varmaan oikeet, eli asiasta enemmän tietävät... suokaa anteeksi :D
Ja syy tohon edelliseen on se, että tää akka on jo sen verran vanha, ettei montaa asiaa saa tungettua tonne nuppiin kerrallaan. Hyvä ku se jää, mitä kädet tekee.

Mutta kuviin siis:
Näissä on nyt sit ommeltu noi päälliset yhteen, laitettu nauharenkaat ja nauhat pinkomista varten. Ompelukset on kyllä vähä niinku juosten k...u, mutta parhaani koitin ;)


Sit haettiin varastosta mulle lestit. Nää on ny tälläset "pyöreäkärkiset", kunnei mun kokooni löytyny muita... naisellisempia (lasten koko kai)


Seuraavana tehtiin pinkopohjat. Nää leikattiin Texon-levystä (selluloosakartonkia), lestin mukaan. Niihin liimattiin lenkkijäykkeet, joissa on kiinnitettynä lenkkijousi. Tämän tarkotus on korollisten kenkien pinkopohjan vahvistaminen. Sitä sit hiottiin sellasella hiomakoneella, jolla olis saanu meneen kaikki sormenpäitä myöten.

Seuraavaks mallattiin kengäntekeles pinkopohjineen lestin päälle, laitettiin kantakapit paikalleen, joka sekin tehtiin nahasta ja kovetettiin liimalla. Alettiin pinkoon kenkää lestiin kiinni pikkuriikkisillä nauloilla. Ensin laitettiin kuuteen kohtaan apunaulat, jotka sit poistettiin kun saatiin kanta naputeltua kiinni.
Tässä kohtaa tuli hiki!!!

tässä on vuoren liimausliimat kuivahtamassa
 

Vuori pingottiin paikalleen ja rypyt hiottiin jälleen sillä hiomakoneella.

kurkistus "kannen" alle

Vielä ehdin laittaa kärkikovikkeet paikalleen ja siinä se päivä sit oliki. Seuraavan kerran kenkiä tehdään melki kesän korvalla, eli seuraavaa vaihettaa saadaan odottaa :(

Mutta kyllä tuntuu hienolta taas kun pääsi noiden kenkien kimppuun !!!

2 kommenttia:

 1. Hitsi, että tulee hienot! Eipä olekaan joka tytöllä noita popoja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikas uniikit on ;)
   - virheineen päivineen...

   Poista