keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Pikkusuolasta

Kyllä tää blogimaailma on vaan hyvä paikka!
Täältä bongaa kaikkee kivaa ja hyvää ;)

Tänään luin niin herkullisen ohjeen Hiidenuhman keittiössä-blogissa ja sitähän oli sit pakko kokeilla... pienin muunnoksin. Alkuperänen löytyy siis ton linkin alta.

Mutta asiaan:

Savukala-rahkakääretorttu



                                                                  Pohja:
                                                          3    kananmunaa
                                                            100 g  rahkaa
                                                            1 tl     soodaa
                                                     ripaus suolaa (jätin pois)
                                              0,5 rkl psylliumia (voi jättää pois)





Erottele valkuiaset ja keltuaiset. Vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita keltuaisiin rahka, leivinjauhe ja suola. Lisää psyllium hyvin sekoittaen. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaisseos varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia. Kippaa kypsä levy leivinpaperin päälle johon olet "ripsonu" öljyä, että irtoo siitä käärittäessä. Anna pohjan jäähtyä.



                                                                          täyte:
                                                       200 g  ruohosipulituorejuustoa
                                                                   150 g  rahkaa
                                                                  200 g savukalaa
                                                             1    paprika hienonettuna
                                                   ½ dl suolakurkkua hienonnettuna
                                                          1 rkl   tomaattipyreetä
                                                            mustapippuria ja suolaa



 

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku.

Levitä täytetahna tasaisesti pohjalle. Kääri levy rullalle leveämmältä sivulta kääretortun tapaan, käyttäen leivinpaperia hyväksi. Siirrä rulla tarjoiluastialle sauma alaspäin. Tarjoa kylmänä.



Niin Hyvää.... ettei sanotuksi saaaa.....


Tuolla Hiidenuhman blogissa kannattaa kyllä poiketa, siellä on hyviä ohjeita ilman gluteenia!!!
 

4 kommenttia:

  1. hei täähän menee kyllä kokeiluun..vaikuttaa tosi hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla.
      - meikä syö tota huomenaamulla teen kans ja nauttii :)

      Poista
  2. Kuulostaapa herkulta, jemmaas pieni kiekale pakkaseen :) Tai.. taitaa olla jo myöhästä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä tossa vielä olis, mutta tehdään sit uutta kun poikkeet seuraavan kerran :)

      Poista