Täältä bongaa kaikkee kivaa ja hyvää ;)
Tänään luin niin herkullisen ohjeen Hiidenuhman keittiössä-blogissa ja sitähän oli sit pakko kokeilla... pienin muunnoksin. Alkuperänen löytyy siis ton linkin alta.
Mutta asiaan:
Savukala-rahkakääretorttu
Pohja:
3 kananmunaa
100 g rahkaa
1 tl soodaa
ripaus suolaa (jätin pois)
0,5 rkl psylliumia (voi jättää pois)
Erottele valkuiaset ja keltuaiset. Vatkaa ensin valkuainen vaahdoksi. Sekoita keltuaisiin rahka, leivinjauhe ja suola. Lisää psyllium hyvin sekoittaen. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuaisseos varovasti käännellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Paista 150 asteessa noin 25 minuuttia. Kippaa kypsä levy leivinpaperin päälle johon olet "ripsonu" öljyä, että irtoo siitä käärittäessä. Anna pohjan jäähtyä.
täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
150 g rahkaa
200 g savukalaa
1 paprika hienonettuna
½ dl suolakurkkua hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria ja suolaa
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku.
Niin Hyvää.... ettei sanotuksi saaaa.....
Tuolla Hiidenuhman blogissa kannattaa kyllä poiketa, siellä on hyviä ohjeita ilman gluteenia!!!
hei täähän menee kyllä kokeiluun..vaikuttaa tosi hyvälle.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla.
Poista- meikä syö tota huomenaamulla teen kans ja nauttii :)
Kuulostaapa herkulta, jemmaas pieni kiekale pakkaseen :) Tai.. taitaa olla jo myöhästä..
VastaaPoistaKyllä sitä tossa vielä olis, mutta tehdään sit uutta kun poikkeet seuraavan kerran :)
Poista