keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Säämuutos sun muuta juttua

Kyllä oikeen tarvii ihmetellä...
- miten äkkiä noi jäät sitte loppuviimeks suli.

Oltiin siis viikonloppuna  mökillä ekan kerran paatilla ja luonnollisesti kynnettiin se reitti auki. Yönkään aikana ei jäät ollu kaikonnu minnekkään vaan samat sitkeet kellu meren pinnalla, ainoostaan se kynnetty hössö oli irrallista. Eilen sit mentiin vapun viettoon mökille ja kas...
- ei ollu enää jälkeekään jäistä, ei edes rannoilla. Eli selvennykseks, kahdessa päivässä kaikki meni!

Katotaas vähä kuvia taas:


tätä kuvaa ny olis voinu vähä "leikata"
Nää otin lauantaina, isäntä oli kyntäny edellisenä iltana jo alkua. Sumua oli vaikka muille jakaa. Toi jäähötö oli sellaset 20cm paksua.
 

Tää tilanne oli sit sunnuntaina. Paatti saatiin laituriin jotenkuten ja jäätä oli ulapalle asti. Omassa rannassa ei ollu mitään toivoo pulahtaa saunan jälkeen mereen, joten puhelu isännän veljelle ja kutsuttiin ittemme niille saunoon, kun heillä oli ranta auki. Matkalla bongattiin vesilintuja:
Joutsen ei millään meinannu väistyä edestä... vasta viimetipassa. Sit hanukkapaistit... eiku parvi hanhia tietysti, meinas tulla päälle:


 
No, nyt sit eilen tilanteet merellä oli nämä, eli parin päivän päästä siis:Tässä sitä sit on vapun aattotouhuja seuraavassa, eli miehet laitto verkot veteen ja parin tunnin liottamisen jälkeen 17 affenaa. Laitettiin uus savustuspönttö pöhiseen ja siinä sivussa savustin naapurustoo (poltin rimpiä), onneks ketään ei ollu "kotona":Oli kuulkaa niin hyviä, että unohdin vallan ottaa kuvia aterioinnista... ja noi mahtavat mätipallukat!!!

Kuten kuvista saattaa huomata, meillä täälä länsirannikolla nautittiin aurinkoisesta Vappuaatosta, kylläkin tuulisesta ja koleesta. Eipä ollu mittarissa kun vaivaset 4 astetta lämpimällä kantilla . Toppatakki päällä, pipa korvilla ja hanskat käsissä... kyllä niillä tarkeni ja sit kuumaan saunaan ja pariin otteeseen vilvotteleen mereen. Juu ja tällä kertaa oli isännän veli vaimonsa kanssa meillä :)

Munkit ja simat sai jäädä muiden nautittavaks :)

Näihin tunnelmiin... Tsmoi!

6 kommenttia:

 1. ihan mahtavaa. meiltäkin lähti jäät tänään..ja vene vedetään vissiin viikonloppuna vesille :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa oleen sellanen tuntu, että se kesä tosiaan tulee...
   - niin paljon toi jäiden lähtö saa aikaan :)

   Poista
 2. Ihania kuvia,kesäänpäin mennään vauhdilla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mennään ja niin lujaa ;)
   Pitää vaan muistaa pukeutua vielä lämpimästi, nämä kelit on petollisia.

   Poista
 3. Oli meinaan hyviä savuaffenia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollukki ;)
   - vaikkei ne ihan kuumia enää ollu kun sulle tarjottiin...

   Poista