sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Naistenpäivänä ja jälkeen

Heti aamutuimaan päätin lähtee hakeen kukkasia, joo...
- Ymmärsin kuiteski laittaa viestiä kukkakauppiaalle ja kysyy millon se avaa, etten turhaan lähe ku matkaki on niin pitkä (olisko joku 300m).
Menin sit kuiteski kaupalle, siis omalle, ja päätin hakee kukat vasta ehtoopäivällä.

Sain kaupan kiinni ja sit suunta kukkakauppaan, isäntä tuli mukaan ja lähteis kyllä sano, ettei sit oo muuten lompakko mukana. No mulla oli, ei hätää.

Mentiin kukkakaupan tuulikaappiin ja siinä huamattiin, ettei sit pankkikortti kelpaa, käteismaksu vaan. Meinasin siitä palata takas, mutta isäntä sano, että hällä on varmaan jotain taskussa ja olihan mullaki "jotain" lompakossa...
- tai piti olla ;)

Laskettiin siinä vaivaset kolikot yhteen ja saatiin kasaan 13,80€, kyllähän niillä ny jotain saadaan, myyjäki oli positiivinen. Mulla oli oma visio, että mitä tai ainaski minkä värisiä kukkia siihen tahon. Hetken kukkakaappia tutkiessani, tein päätöksen ja komia puska siitä saatiin.
- vai mitä meinaatte:


Niin  pinkki, niin pinkkiä että...

Eikös olekki ihan mun näkönen kimppu :)

Tänään sit päätettiin lähtee ajeleen mökkirantaan, tai siis paattirantaan kattoon jäätilannetta. Kuultiin, että meidän mökkinaapuri oli eilen menny paatilla saareen. Siis PAATILLA SAAREEN!
No, ei ihan sitä reittiä mitä me kuljetaan, mutta kuiteski. Naapuri oli menny etelänkautta kattoon tuulivahinkoja. Edellisenä yönä oli meillekki tullu viesti, että saaressa on havaittu sähkökatko ja vikaa korjataan. Naapuri kerto, että oli rannassa törmänny sähköyhtiön miähiin ja ne oli saanu vikapaikan kuntoon. Miähet oli menny jalkasin siitä suoraan saareen. Oli ne kairannu pari kohtaa kattookseen jään paksuutta ja oli ollu sit kuulemma 10 cm. Meidän isäntä meinas, että oli jo hullunrohkeeta mennä sille jäälle. Onnekseen sähkömiähet pääsi yli mennen tullen.

Tässä kuvaa rannasta:


kuva otettu laiturin päästä etelän suuntaan, sula on jo ihan vieres.

siinä rannalla on naapurimökkiläisen paatti, jolla se oli saares


Kyllä on komiaa, kohta ei oo jäistä tiatokaan ja päästään paatilla mökille. Tulee kyllä ennätys mökkikauden avaukseen tänä vuanna. Vaikka tulis viä "takatalvi", ni ei meri enää jäitä kehitä, siis sellasia, että ne olis esteenä paatittelulle. Se on meinaan luvannu tulevalle viikollekki 5-7 astetta lämmintä ja täälä tuulee sen verran, että loputki jäät saa kyytiä.

Jään sulamisia ootellessa.

Terkuin mie!

2 kommenttia:

 1. Kaunis on kimppu - ja niinkuin sanoit: ihan sinun näköinen.
  Ja hienosti näyttävät jäät lähteneen. Paatittelukausi alkaa siis aiemmin tänä vuonna - mikä tietää meillä sitä, että alakerran vessan alkavat ilmestyä venelehdet;)
  Kivaa sunnuntai-iltaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti samoin :)
   - Isäntä meinas, että kahden viikon päästä satas paatti jo mereen, vähäkö olis mahtavaa.
   Ei muuta ku alat itekki niitä venelehtiä katteleen ja ei ku paatitteleen vaan ku vedet aukee.

   Poista