sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Romuromantiikkaa

Jäät ei oo viä antautunu mereltä, joten mökille ei vielä olla päästy. Eilen oli aivan mahtava päivä ja jottei päivä olis menny ihan pilalle töiden jälkeen, kun olisin lössähtäny nojatuoliin ihmetteleen ja surffaileen läppärillä,  lähdin isännän veljen ja -vaimon kanssa heille. Poikkesivat just sopivaan aikaan, juur ennen sulkemista. Meillä naisilla on ollu pikkunen ajatus, mitä touhutaan, ennen ku päästään mökkeileen ja Nyt oli mitä parhain päivä ja keli. Isäntä oli jossain seminaaris Kauttuan klubilla ja meikä olis sit vaan ollu yksin. 

Tässä oli siis alustus...

Isännän veli on ostanu vanhan tilan heidän naapuristaan ja siä on vanhat maatilarakennukset. Tarkotus on ne kadottaa (lue polttaa poroks) jossain vaiheessa. Tonttia tultaneen käyttään muihin tarkotuksiin.
Me naiset sit päätettiin mennä tekeen löytöjä ;)

Asuinrakennus on tässä:


Talo on vanha ja hirsirunkoinen. Hirret kauttaaltaan tervettä ja kuivaa. Jos joku kiinnostu hirsirungosta, niin yhteydenottoo vaan meiliin ja sovitaan purkuhommista ;) 

Mitäs sieltä sisältä sit löytykään. No, paljon sieltä on tyhjennetty, mutta me "romantikot" tehtiin silti vielä löytöjä kuvattavaks. Mennääs tupaan. Tässä tulee kuvasarjaa:Miltäs nää vaikuttaa?

- sit tarkempaa ihastelua...

voi mikä ovenkripa...


Puisia mööpeleitä, vaatii kyllä jonkinasteista käsittelyä, jos omaan kotiin tahtoo ;) En ehkä punasena kelpuuttas.


Pikkuesineitä...


Vähä retroo:


Muistaako kukaan tällästä?


Nää ihanat ikkunalukot ja ne viä toimi, vaikkei heti uskois:Sit viä löyty rahaa... joo, ihan oikeeta sellasta ja vanhaa:


Jä tällänen kirja, vahinko vaan, että kannet oli kärsiny jossain vaiheessa niin, ettei niitä oikeestaan ollu lainkaan. Laitan tän oikeen isona, että näätte ja kun klikkaa kuvaa, saa kait viä isommaks.


Voi, kyllä siellä oli paljon kaikkee, tässä vaan murto-osa. Lisää oli aittassa, tallissa, kahdessa suulissa ja jotain vanhassa saunassaki. Pari vanhaa rekee, ovia, ikkunoita, pulloja purkkeja ja ja ja...
- siis kaikkee mitä ny voi vanhassa asumuksessa olla. Mä tuumasin siellä talon vintillä, että mulla menis keveesti pari viikkoo, jos alkaisin selvittään kaikki laatikot, mitä niistä löytyy. Ihan vaan piänenä esimerkkinä: Onnittelukortti vuodelta 1962 ja lokakuulta. Kolme kuukautta nuarempi ku mä, siis se päiväys siinä kortissa ;)

Tällänen huippupäivä meillä oli.

Terkuin mie!

12 kommenttia:

 1. Voi veljet, olisinpa päässyt tuonne! Ihan mahtavan mielenkiintoista! *huokailee*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin sun kommenttis... Mietinki, että sä olisit halunnu tonne. Mulla on viä hirmusti kuvia suulista ja aittasta. Laitan niitä vielä jatkossa esille.

   Poista
 2. Aivan mahtavaa mitä löytöjä, olisin seonnut tuollaiseen paikkaan :) Otitteko varmasti kaikki "tarpeellisen", jos se poltetaan niin niitähän ei takaisin saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä kaikki tyhjennetään ja laitetaan varmaan pystyyn pihakirppis ennen rakennusten polttoo. Toi koko tila oli niin mahtava! Se tonttiki oli jo sellanen, että päätä huimas. Oltiin me yltä päältä tomussa ja pölyssä kun sieltä tultiin, mutta niin suurta kokemusta riikkaampana.

   Poista
 3. Ihania vanhoja esineitä. Tuo punainen lipasto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehkä punasena, mutta sehän onki puuta, eli ikuinen ja värin voi aina vaihtaa. Nää kalut on kaikki vapaana pientä korvausta vastaan noudettavissa ;) vink. vink...

   Poista
 4. Voi ihanuus!! Pääsimpä joskus tuollaiseen taloon tekemään löytöjä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään taitaa olla harvassa tälläset paikat yksityisten "siivottavaks". Huutokauppaväki ja isojen kirppiten pitäjät kyllä tyhjentää vanhat talot mielellään. Mulle sattu kyllä iso onni :)

   Poista
 5. Ihania aarteita! <3 Mun suosikkeja on ehdottomasti tuo lamppu silitysraudan alapuolella ja leipälaatikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipälooda voidaan kyllä sulle jemmata, jos oikeen tahot ;)
   - lamppua ei varmaan uskalla käyttöön laitta, jossei joku sähkäri tee sille jotain...

   Poista