sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hellettä

Perjantaina se sit tuli, se kesä, ihan täysillä, jopa tänne länsirannikolle.

Mökkiläisiä oli liikkeellä paljon.
Meillä oli perjantaina markkinapäivät kaupalla. Myytiin kenkiä, vaatteita, kesätavaroita, lapsille kesäleluja ja vaikka mitä muuta, puhumattakaan kukkasista ja tiätysti pysyvästi edulliseen hintaan :)

Iltapäivällä otettiin suunta mökille. Lämpötila huiteli jo hyviä lukemia maissa joten vaatetus oli sen mukanen eli T-paita ja sortisit. Otin kyllä tuulitakin paattimatkaa varten, mutta kun rantaan päästiin ja laitettiin kelluntatakit niskaan, ei siinä mitään tuulitakkeja enää tarvittu. Hiki virtas jo siinä vaiheessa. Ei muuta ku hana auki ja litoon. Vilvottava tuuli kävi paatin kyydissä.

Mökille päästyämme katoin terassin mittariin ja meinasin pyrstölleni lentää, Kuva puhukoot pualestani:


Piirua vaille 25 siinä seiso ja mittari on varjos. Eikä tässä viälä kaikki...
Vesimittari näytti jo komiat 19.5 astetta. Kylä kelpaa!

Siinä helteessä ei vauhdikkaan tyäpäivän jälkeen enää jaksanu isommin aatella mitään mökkiduuneja, vaan saunan lämmitykseen. Siinä saunan edustalla on se koivu, josta viimeks kuvia vilautin. Nyt oli lehdet kasvanu tosi paljon, että itekki hämmästyin. Oli pakko kuvata neki taas. Huikee ero viikon takaseen.

Kattokaa vaikka:

Viikko takas otettu kuva

ja tää tänä viikonloppuna

Kohta saa jo vaikka vihdan ;)
Merivesi oli todella lämmintä. Yleensä me ei päästä tai pystytä uimaan pitkää matkaa ennen Juhannusta meriveden kylmyyden takia ja nyt tehtiin ennätys:


Tästä rantakiveltä uitiin tohon edessä olevaan saareen ja takas. Vesi oli ku linnun maitoo, siä olis ollu vaikka kuinka kauan. Tässä kohtaan tiato lisää tuskaa, jos näin voi sanoo. Se ei paljoo tarvi ku asteet putoo radikaalisti. Piäni pelko on miäles, eli oliko se tässä tää kesä tänä vuanna. Tai kesähän vasta alkaa, mutta näin mahtavaa viikonlopun säätä ei montaa oo kesäs, joskus ei ehdi oleen ku yhden viikonvaihteen verran.
 Merivesi lämpes viä lauantain aikana 22 asteeseen. Tuulesta ei ollu paljo tiatookaan, kuten kuvista näkee, joten lauantaina ei tarvinnu saunaa lämmittää ku vähä huhkittiin pihapiiris siivoillen ja haravoiden. Lämpötilat oli kyllä kohdillaan. Niin, tota haravointia voisin sen verran valotta, eli se on meillä "arkipäivää", lähes koko kesän saa heiluu haravan kans, sillä männyistä putoilee koko kesän neulasia ja käppäriä pitkin poikin pihapiiriä. Ei silti, ei meillä haravoida ku polut, muuten piha on luannontilas mustikanvarpuineen päivineen.

Pelleilin viä kameran kans ehtoolla:

Auringon lasku paljaalla silmällä tai siis kameralla kuvattuna ja...

... kuvattuna sama mun aurinkolasien läpi :D
Kesä mielessä ja sudämmessä ;)

Terkuin mie!


2 kommenttia:

  1. Oije, kyllä kelpaa tälläisinä kesäpäivinä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on ihana lämmintä vesi ollut, meillä oli lauantaina 13 astetta heitin sinne talviturkin :) Vihdottiin jo uudella vihdalla, tuli sellainen urpu kuorrutus iholle mutta tuoksui taivaalliselta :)
    Upea auringonlasku ♥

    VastaaPoista