sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

On sit pidelly säitä

Juu...
- jos on päivä hellettä ni kaks sataa. Tai kolme tai jopa neljä. Sit luvataan myrskytuulia pohjosesta ja vaikka mitä. Onneks ei kaikki mee putkeen säätiarotuksiskaa.

Tänne luvattiin, siis länsirannikolle, lauantaiks pohjostuulta 18m/s. Aattelin, ettei tarvii mökille lähtee. Onneks kaikki ei menny ihan putkeen. Lähdettiin perjantaiehtoona kymmene jälkeen kohti paattirantaa. Varusteena/vaatetuksena kyllä kylmän kelin vetimet: lämpökerrastoo alle ja kollegee päälle plus tuulivaatteet. Villasukkia unohtamatta.

Möksälle päästiin hyvällä kelillä, tuuli oli pohjosen pualella, muttei likikään luvattuja lukemia. Lahden pualella oli vähä isompaa allokkoo, mutta ulkopualella joku 8m/s. Kaikki tuulet pohjosesta etelään (myätäpäivään) on meille edullisia, ei meinaan sovi ollenkaan meitin tontille. Asteet oli kyllä melko rapsakat, 10 astetta terassin mittarissa ja tuvaas 15. Ei muuta ku patterit päälle ja sähköpeitto lämmittään sänkyä. Kuumat rommit huuleen ja maate.

Lauantain myrsy meni sit pyllylleen. Tahkoluados oli mitattu 13 ja puuskissa 15m/s, meillä näytti tältä:
Kukkaset voi hyvin:Rentunruusuki jo nupulla:


Mitäs tästä tuumaatte:


Kypärä, kelluntatakki, fillari...
- ja saari niin kivinen ku voi.
No, toisaalta ihan hyvä yhdistelmä. Jos kaatuu fillarilla kivikkoon, kypärä suajaa ja jos taas ajaa mereen, kelluntatakki auttaa :D

Todellisuudessa, kypärä on meren antimia (löytö) ja fillaria ei voitu jättää rantaan, ettei kukaan varasta sitä, joten otettiin mukaan saareen.

Meillä on kunta antanu määräyksen, että kaikki on verollepantava...
- eiku mökit on numeroitava, saarissaki ja me ollaan ny tällä nummerolla:


Tää on ymmärtääkseni annettu pelastuslaitokselle tiaroks. Ei silti, jos meillä pelastuslaitosta joskus tarvitaan, annan varmasti koordinaatit. Niillä osuu kohdalle sitte varmaan. Meillä on isäntä tehny sellasseen huaneentaulun, missä on koordinaatit meitin paattirannasta, meidän mökkirannasta ja viä isännän veljen saaresta. Ei tartte ulkoo muistella sellasia lukuja.

Meillä oli sit komia päivä ja viä iltaan asti, tää eilinen. Hiki tuli, vaikka vaan istuksittiin terassilla hellehameis (minä) ja sortseis (isäntä). Oli pakko aika-ajoin käydä vilvotteleen mereen. Kyllä siinä ehtoon edellä miäsväki (isäntä ja sen veli) laitto meitin rantaan pari uutta poijua paatteja varten. Ettei sitä ny vaan makailtu koko päivää. Vanha alkaa oleen hiukan epävarma tapaus. Ollu meinaan kymmenen vuatta siinä ja viimeset kolme vuatta talvekki. Ei ihan uskalla luattaa kettinkien kestävyyteen.

siinä ne on, siäväs rivis.
Tähän loppuun viä muutama kuva. Naapurit varmaan ihmetteli, mitä mä puuhaan ku makailin rantakallioilla:
Mä otin kuvia rantaheinistä :D

Terkuin mie!

3 kommenttia:

 1. no hyvä näin, että ei sitten ollukkaan niin kurjat kelit kun mitä on luvattu.
  meille on tämän kesän aikana lupailtu sen tsiljoona kertaa vesisadetta ja ei vaan perkula tule niin ei tule.
  Mie kun ootan aina viimeseen siniseen ennen kun kastelen kukkiani ja taivasvesi ois parempi kun hanavesi..joka ilta sit pettyneenä taaperran pitkin tonttia, että ei tänäänkään. tai jos on satanu niin on sit satanu liian vähän....

  mukavaa juhannusviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon teille sit niitä sateita... mutten kummiskaa Juhannukseks.
   - Jussinodotusta teillekki :)

   Poista
 2. Vettä on täälläkin tullut ihan riittämiin ja ilma kylmä kun mikä. Onneksi ei olla Suomussalmelle menossa vielä, sinne luvattiin räntää ja pitäisi muka olla kesä :D
  Jussi viikkoa sinnepäin :)

  VastaaPoista