sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Mitä kesällä syötäisiin

No, kalaa tiätysti.

Pitkään on puhuttu aiheesta "roskakala" ja miten sitä tulis käyttää enemmän. Meillä toi isäntä on kova kalastaan ja sitä "roskakalaa" tulee aika-ajoin paljonki.
Pääasiassa me nostetaan ahvenet, kuhat, siiat ym. arvokalat ja särjet ja hauet löytää tiänsä lokkien evääks. Joskus ollaan otettu haukeekin, kun vaan on ollu kunnon kokosia. Viime vuanna isäntä jo harjotteli hauen fileointia ruadottomaks ja tehtiinpä muutaman kerran siitä friteerattua haukee. Oli kyllä hyvää, ku laitto mausteita kunnolla :)

Syksyllä bongasin sit sellasen kirjan ku Suomalaista villikalaa. Hommasin sen isännälle joululahjaks:


Siitä on kokeiltu kevään mittaa muutamia ohjeita. Kesän alussa tehtiin kalamakkaraa, mistä tuliki sit meille kesän "hitti" ruoka. Ohjetta ollaan muutaman kerran tuunattu ja viä on uusia tuunauksia miäles.

Pikanen "ohjeistus" tähän:



Kalat hienonnetaan myllyllä tai tehosekottajalla. Lisätään mausteet, keltuaiset ja nesteet.



Sekoitetaan massa tasaseks.



Taikinasta pyöritetään massaa makkaran muotoon talouskelmun avulla.



Päät pitää sulkea hyvin, ettei massa pääse kelmusta pois.


Makkarat keitetään vedessä kypsiksi (vain 6-7 minuuttia).


Paistetaan voissa pinta ruskeeks tai savustetaan savustimessa. Ja ei muuta ku syömään :)

Laitan tähän viä ohjeen, jos jotain kiinnostaa:


Ja kuva on tietty liian kapee, eli toi kalan määrä on 800g.

Eipä tässä muuta ku...
- kalasteleen ja herkutteleen.


t:anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti