keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Iltapalasortteja

... tai miksei lounastaki.


Pitää siteerata jo tutuks tullutta lausetta, että "blogimaailmasta kaikki löytyy".
- ja taas on löytyny :)

Mutta mennääs ny ensin toiseen "lähteeseen"

Pirkka.fi suvulta bongasin mielenkiintosen ohjeen, Grillijuustosalaatti. Lueskelin sitä muutamaan otteeseen ja innoissani isännällekki oikeen ääneen. Yks erikoisuus siinä kuiteski oli...
- se salaatti ei suinkaan sisältäny grillijuustoo ensinkään!

Ai, että mitäkö on grillijuusto?!?
- no se on pirkkatuote (ja tää ei oo maksettu mainos). Tarkempia tietoja tuotteesta löytyy Täältä ja se salaattiohje löytyy Täältä

Mä kun en sit kirjota aineksia lapulle, kauppalapulle, ni en sit tiätystikkään muistanu kaupas, mitä siihen tulee. Sit otin mitä mieleen pullahti niiden muutaman tuotteen lisäks mikkä muistin.


No, meidän lähikaupasta ei sit löytyny tammenlehtisalaattia, joten ostin jäävuorta. Toiseks ei ollu tummia rypäleitäkä, eli oli tyytyminen vihreisiin. (kaikki oli tekemässä vissiin tota salaattia, ku oli tuotteet vähissä) Sit en muistanu niitä avocadoja lainkaan...
Ohjeessa olevan haloumijuuston tilalle otin kun otinki sitä grillijuustoo.

Eli ohjeeseen, joka meni mulla näin:

Jäävuorta, grillijuustoo, vihreitä rypäleitä, omppu, tompsuja ja cashewpähkinöitä. Paistoin ensin juustoviipaleet pannulla tollaseks "kullanväriseks", ku on tossa tassilla. Sit silppusin jäävuaren (siis salaatin tiätty), rypäleet, tompsut ja ompun. Hakkasin pähkinätki piäneks. Sit leikkasin juustoviipaleet kulmioiks ja kaikki astiaan sekasin. Päälle lorautin kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka mun makuuni maistuu vähä pähkinäiseltä.
Tällänen siitä tuli:


Sit mä innostuin vielä kokeileen Hiidenuhman keittiössä-blogista bongaamaani ohjetta "marinoidut porkkanat" ja sen ohjeen löydätte Täältä
Se oli tosi mielenkiintonen kanssa ja kyllä se oliki maistuvaa :)



Mulla oli kaikki astiat "hukassa", joten tein ton porkkanamarinoinnin hiukka isoon tökköseen, mutta ei se iso päältäs kaada... vai miten se sanalasku menee :D

 
Melko herkullisen ja raikkaan näköstä, vai mitä...

Hyvää oli, molemmat ja voisin väittää, että terveellistäki. Ainoo miinus tulee tosta grillijuuston sualapitosuudesta. Meikä kun ei käytää kauheesti sualaa, mausteita vaan, ni tuntu kyllä aikas pistävänsualaselta...
- kumma juttu!

Jos kokeilette, ni haluaisin kuulla toisenlaisen mielipiteen aiheesta.

Hyvää Helatorstaita kaikille tasapualisesti, toivotaan siitä vähäsateisempaa mitä Pekka Pouta ennusti!

7 kommenttia:

  1. no nyt on taas nälkä..voe perhana. pitänee lopettaa tää näiden blogien lukeminen. alkaa vaaka paukkua sen verta karseita lukuja..ps:mie tein tänään voi rakuuna porkkanoita ja voi vitsi ne oli hyviä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmaan oliki!
      - kyllä mullekki tuli noita marinadiporkkanoita tehdessä mieleen oikeen voissa pyäritetut pikkuporkkanaiset ;)

      Poista
  2. Vesi tulee kielelle näitä kuvia katsellessa! :)
    Blogissani on sinulle haaste. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli olen onnistunu makuhermojen herättelyssä :)
      - Pitääpä mennä heti kurkkaamaan, Kiitos!

      Poista
  3. UPEA tuo tein sauna!

    Ja ihanaa salaattia ♥
    Nyt on huopasaippuat kuivumassa- haluutko mittatilauksena johonki tiettyyn saippuaan villat? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih... miltäs toi kahvihuopasaippua kuulostais?
      - mulle olis kovasti mieleen :)

      Poista
    2. Sellanen siis :)
      Mie huovuttelen - laitellaan sähköpostia :)

      Poista