tiistai 9. elokuuta 2016

Mökkiduunia voll jotain...

Onko se tyäleiri vai ei...
- meinaan toi mökkeily.

No, on se ainaski jotain aivan muuta ku omat duunit. Saa olla ulkoilmas, raikkaas sellases. Merituulen tuiverrukses, joskus jopa paahtavas heltees.

Muutama vuasi takas tehtiin mökille uus terassi laiturin viäreen kalliolle. Sit tehtiin tohon kesäköökin eteen terassia ja kulku väylää huussille. Viime kesänä, ku oltiin ajelemas isännän veljen ja -vaimon kans niitten paatilla siinä lahdella kierrellen saaria, katotiin ihmeissämme rannoilla hohtavaa valkeeta rakennelmaa. Tuumailtiin siinä, että toi paikka ainaski näkyy pitkälle.
- Tarkemmin paikan sijaintia tutkittuamme huamattiin, että...
Jesusauta, toi on meidän terassin kylki!

Sille pitää tehdä jotain lähitulevaisuudes!!!

Tänä suvena se "lähitulevaisuus" sit koitti. Hommattiin harmaata puuöljyä ja eiku sutimaan:


Siinä alko saada väriä myäs laituri, kesäköökin edusta ku huussipolku:

Ei enää hyäkänny puupinnat silmille. Maastoväri on parempi ku monella riistalinnulla:Siistiä!
- tuala oikees kulmas näkyy saunan uus terassi ja sen edessä häämöttää uudet portaat. Niitten aika muuttua harmaaks tulee myähemmin...
- kunhan ensin vähä tummuuvat.

Tänä kesänä ollaan saatu nauttia mahtavista keleistä alukesän kylmien ilmojen jälkeen. Ehtoisin on meri tyyntyny, jos tuulta on ollu ja ollaan saatu istuksia auringonlaskuun uimakalliolla. On saanu ihmetellä kasvien sitkeetä yritystä voitta elintilaa kivenkoloista ja rannoilta:
Kaikille ei mahdollisuutta kyllä anneta, niinku tälle koivunalulle. On raukka koittanu jo viime vuanna tos kolos kasvaa, mutta talvi ja ankeet olosuhteet on osan tappanu. Silti on joku sitkee juuri viä koittamas.

Auringon laskut on joka ehtoo erilaisia. Värien hehku on millon minkäki sävystä, Niin mahtavaa, että aina pitää olla ottamas kuvia. Pilvimuadostelmat tekee omia taideteoksiaan taivaan rannalle:Näihin ei kyllästy ikinä!

1 kommentti: