sunnuntai 21. elokuuta 2016

Tyyntä ja myrskyä

Juu...
- on nää säät taas tänä suvena ollu melko erilaisia päivästä toiseen.
Ainaski täälä länsirannikolla.

Viikko takas saatiin vettä ja tuulta ja viä lopuiks se aurinkoki jakso paistella. Mökille me silti mennään säällä ku säällä. Sadevehkeet vaan niskaan ja menoks. Välillä tulee metristä aaltoo vastaan ulkomeren pualella, mutta ei sekään oo viä meitä haitannu.

... tai oikeestaan yhden kerran oon jättäny menemättä saareen tuulen takia. Ite olisin menny, mutta meidän tuttavapariskunta, iäkkäämpiä ihmisiä, kiälsi mua lähtemästä. Sanovat, ettei heidän elinaikana oo koskaan aiemmin niin paljo tuullu. Isäntä oli saares ja soitin sille, että en ny sit taida tulla. No...
- isäntä päätti lähtee maihin. Ei se mulle sitä sanonu. Mun ajatus oli, että se jää sinne ja tulee ku laantuu.
Naapurimökkiläiset oli tuumannu, että tais lähtee viimesen kerran, mutta kyllä se rantaan pääsi... 
Muutaman kerran oli paatti noussu niin pystyyn, että oli isäntä meinannu, että Nyt kaatuu, mutta onneks ei. Koira oli ollu tassut leväällään paatin pohjalla. 
Ei saanu koira sentään kauhua paattikyytistään. Aina on innokkaana menos veneeseen ku rantaan päästään.

Mutta, mennääs tohon viikontakaseen. Tuuli oli kovaa etelältä ja se tiäsi meriveden nousua. Vesi nousi 50cm normaalin yläpualelle. Alko meillä ranta näyttään melko kaposalta. Laitan tohon vertailukuvat:

Uimakallio suunnilleen normivedellä

Vettä on "yli äyräiden"
Piäneltä näyttää toi edessä oleva saariki.


Aallonmurtajasta tuli "oma saari". Mä otin kuvat lauantaiaamuna ku oli tuuli jo tyyntyny. Paattiin saa yleensä hypätä laiturilta, mutta sillon oli paatin keula jo vähä yli laiturin kannen:


Ehtoopäivällä kelit alko selkiin ja me lähdettiin kattoon miten ulkomeri pauhaa jälkimaininkejaan...


Kyllä oli vaikeeta saada vangittua aallonroiskeita. Märästä kalliosta näkee vähä miten aallot muljas.


Tota tyrskyä koitin kii ainaski parikymmentä otosta. Aina osu liian aikasin tai liian myöhään. Yks sentään osu kohdilleen edes vähä :)

Tyrniäki tänä syksynä saadaan. Puskat on oranssina. Poimiminen vaan on niin hidasta puuhaa, mutta mitä sitä ei tekis talven varalle.


Hyvää alkavaa viikko kaikille. Toivotaan lämmintä elokuun loppua.

T: anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti