sunnuntai 28. elokuuta 2016

Rauli-myrskyssä

Jokos on loppunu Suamen kamaralla eilinen myrskyily?

Meillä länsirannikolla alko hellittään eilen ehtoosti... Onneks just sopivaan aikaan, että saatiin nauttia venetsialaisista/ mökkikauden päättäjäisistä/ kesäkauden päättäjäisistä.
- Kuka sit mitäkin viätti.

Me taidettiin juhlia Yrittäjämarkkinoiden onnistunutta juhlaa, sillä mikään noista edellämainituista ei oikeen osu meidän kohdalle...
- siis merkitykseltään. 
Mehän ei lopeteta mökkeilyä viä muutamaan kuukauteen, tai eihän me lopeteta lainkaan... pikkusia välipäitä tulee kelien takia, ei muuta.

Meillä oli siis eilen Yrittäjämarkkinat ja kunnassa järjestettiin kaikkee muutaki ohjelmallista. Oikeen saatiin mainos telkkariinki, kuka sen sit näkiki. 

Mä talkoilin markkinoiden eteen sen verran, että olin keittämäs ohrankryynivelliä edellisen yän tuttuni kans (perinteisesti). Toista sataa litraa sitä tuli ja kaikki meni, kauppa kävi ku häkää. Isäntä oli myymäs arpoja torilla ja ku se sai urakkas tehtyy, me lähettiin mökille. Tuuli oli jo aikas reipasta, sellaset 19m/sek. etelä/luateelta. Se ei ihan kovimmiten sopinu meidän ajomatkaan, ku mentiin rannempana olevaa reittiä. Tuuli pauhas niin, ettei meinannu saunakaan lämmetä. Veto oli niin kovaa, että meinas nousta puutki pesästä piippua pitkin taivaan tuuliin ;)

Mä kävin uimas muutamaan otteeseen saunasta päin ja allokko oli ajoittain sen korkusta, että tuli jo Intian aallot miäleen :)

Laitan muutaman kuvan, vaikkei niistä oikeen taaskaan saa totuutta...
Terassin alla rantaheinät seilas ees taas tuulen tuiverrukses.

Ehtoommalla tuuli sit tosiaan alko laantuun ja saatiin nauttia auringonlaskusta, kylläki viä sisältä käsin, ku ei malttanu pukee saunan jälkeen päällensä:Illan tullen sit päästiin rakettitouhuihin. Ilahdutettiin naapurustoo vähä...Ei noi ny mitään erikoisia ollu ja kuvaaminenki on vähä haastavaa.

Päivällä me huamattiin erikoinen tapaus mökkipihas.

Joku elukka oli kaivanu maata ihan siitä pihapiiristä:


Tos on kivee ja juurakkoo ja mättäitä ympäriinsä ja tossa kiven viäres on monttu, tuan juuren alla.


Kennonpalasia oli jokapualella...


Tutkittiin sitä monttua tarkemmin ja...


Siälähän oli edelleen mehiläispesä! Joku hunajasuu on käyny herkuttelemas! Ekaks tuli miäleen, että Karhu, mutta ku katteli ympäristöö tarkemmin, joku piänempi elikko siinä on täytyny kaivaa...
- joku supi tai mäyrä.
Karhu olis kaivanu koko juurakon auki ja siirtäny noi kivet syrjään.
Ton pesän vasen reuna on tuhottu ja kennonjäänteen tiätysti tullu siitä... On tainnu karvatassu saada äkkilähdön ku on jääny osa pesää koskematta.

Ei mulla ny oikeen muuta ollu tällä kertaa...

Hyvää loppukuuta ja parempaa tulevaakuuta <3

T: anne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti