perjantai 3. tammikuuta 2014

Käsitöitä

Olen koittanu jatkaa noita käsitöitäki tossa mennen vuoden lopulla. Otin itteeni niskasta kiinni ja laitoin puikot heiluun.
Ensinnä valmistu tytärpualelle joululahjaks sukat:Nää on kudottu Maija-langasta ja tein tohon varteen vähä "junasukka makkaroita".

Seuraavana valmistu nuorimmaiselleni sukat...... ja kuten kuvasta näkyy, ne tein Polkka-langasta perinteiseen malliin ;)

Sit meillä on jämähtäny noiden huivilankojen myynti, joten aattelin tehdä mallin yhdestä langasta. Josko se antain virikettä käsityöihmisille.Tähän huiviin tuli Katian Gala- huivilankaa koko kerällinen, tai paremminki vyyhti. Nopsaa kutomista... olisko menny yhteensä pari-kolme tuntia ja siinä se.
Seuraavana olis vuarossa itelle pipa, sain pukilta lahjaks kerän Hile-lankaa, mutta en oo viä alottanu, ehkä tässä ehtoommalla ja laitan kuvaa kunnes valmistuu... jos valmistuu. No viimestään ens talvena, sillä en jätä mitään työtä kesken... saattaa vaan viivästyä tekeminen :D

Että tällästä.

Terkuin mie!

7 kommenttia:

 1. Nätit sukat ja miten kaunis kaulaliina:)

  VastaaPoista
 2. Nuo kuvio langat ovat parasta, en ole oppinut tekemään mitään "norjalaisvillapaitakuvioita" mutta polkastakin tulwee ihanaa kuviota :) Ihana huivi, täytyy ruveta perehtyyn tekniikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kutomistaidoilla ei onnistuis jos tarviis ite alkaa laskeen silmukoita ja värejä edes takas, siks käytänki näitä sekavärisiä :)
   - toi huivnteko on hyvin yksinkertasta. Huivilangassa on toisessa reunassa silmukoita. Otin kuus silmukkaa puikolle järjestyksessä. Käänsin työn ja kudoin heti ensimmäisen silmukan. Sit loppuihin jätin aina yhden väliin ja taas kääntö. sitä sit vaan jatkaen kerä loppuun. Helppoo ku heinänteko :D, jos kerran multaki onnistuu...

   Poista
  2. Kiitos ohjeesta, täytyy kokeilla :)

   Poista
 3. ja kukas se just mainostikaan,että ei saa ikinä sukkia valmiiksi??? haha..onnittelut! hyvältä näyttää.,.tuo huivi on ihana..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko mun oli ottaa itteeni niskasta kiinni ja alkaa kutoon. En kehdannu olla niin saamaton :D
   Ja kiitos!

   Poista