perjantai 10. tammikuuta 2014

Löydä Onnesi

Olenko onnellinen?
- no, ainaski vähästä onnellinen välillä.

kuva lainattu google-kuvahausta


Kopioin ajatuksen Perjantaikokin blogista, joka löytyy täältä

Kun oikeen asiaa pohtii, Mikä on sit onnellisuuden mittari? Tuntuu, että aina on jokin "piälessä", masentaa, harmittaa, ottaa tukanjuuresta...

Perjantaikokin uudenvuodenlupaus on, että kirjataan jokin onnen tunnetta tuova asia sadalta perättäiseltä päivältä. Päätin tehdä samoin. Juttu menee sit viä siten, ettei kahta samaa saa laittaa. Luulis että aihe on helppo, mutta eipäs olekkaan. Vai emmekö me sit enää osaa nauttia ja tehdä jokapäiväisistä asioista onnellisuudentunnetta tuottavia. Tän saa kopsata muutki ja alkaa tekeen joko ittekseen jakamatta tai sit jakaa kaikelle kansalle :)

En tiä, pystynkö tähän suaritukseen, mutta koitan ainaski ja tästä se alkaa:

Alotan tän listan 3.1.2014 ja koitan löytää jokaiselta päivältä syyn olla onnellinen ja samaa asiaa en toista.

1. Kärsin päänsärystä lähes koko päivän. Töistä kotiuduttua jämähdin nojatualiin telkun ääreen. Siinä tunnin aikaa vuruttuani, päätin lähtee kävelylle, ulos koiran kans. Pikkuhiljaa päänsärky alko hellittään ja jäi loppuviimeks ulos.
Tästä saan olla onnellinen tänään.

2. Lähdettiin isännän kans tuhlaan edellisen vuaden joululahjarahoja, jokka saatiin anopilta. Mentiin oikeen kaupunkiin :D
Jos materia tua onnelliseks, ni ne pisteet kyllä tupsahti ostoksiin. Alle sata euroo ja kaks takkia. 
  
3. Onhan sekin onnellisuuden tila, kun saa siivottua kämpän joulun jäljiltä.

4. Tälle päivälle onnellisuuden aiheen sain ku "löysin" syyn päänsärylleni. Olen viikon kärsiny ajoittain kovasta päänsärystä ja tulin toteemaan että...
 - syy on uusissa urheiluliiveissä! Liivin olkaimet nousee liian ylös kaulan sivuille ja ku mulla on noi niska/hartiat aivan kaamees kunnos. Meinas lakata verenkiarto tyystin päässä. Urheiluliiveissä tarttis olla varotus: " ei jokapäiväseen käyttöön romukuntosille"

5. Tänään tulin onnelliseks, kun jooga-kurssi alko ja sain raahattua itteni sinne. Jälkeenpäin olo oli mahtava kaikkien venytysten ja rentoutusten jälkeen.

6. Tässä se tuli!
  - sain pipan valmiiks. Vähäkö oon onnellinen :D7. Tää ny on piäntä, mutta kuiteski. Sain järjestettyä lasten vaatepualen kaupalla.

Tästä se alko. Seittemän päivää onnellisuutta. Onnen etsiminen jatkukoon. Latailen niitä tänne tasasen epätasasesti, miten kiiruiltani kerkeen :D

Terkuin mie!


               
10 kommenttia:

 1. Hieno idea!!! Jotenkin tuntuu että nykyään onnellisuuden aiheiden pitäisi olla kamalan isoja ja hienoja, vaikka minä ainakin saan hirveästi iloa ja onnellisuuden tunnetta siitä, että saa kämpän siivottua. On niin kiva kattella järjestyksessä olevaa kotia - varsinkin kun tietää, että sitä iloa ei pitkään jatku. :-D Sitten tuntuu myös, että nykyajan trendi on koko ajan valittaa jostakin. Vai onkohan se jokin suomalainen perusominaisuus, että ei voi tai saa iloita liikaa tai ainakaan liian suureen ääneen, ettei kukaan vain tule kateelliseksi.

  Tuo pipo on ihan mielettömän hieno. Mä tykkään isoista tupsuista, ja haluaisin semmoisen, jossa on kaksi isoa tupsua, vähän niin kuin jonkun eläimen korvat. Joo tiedän, lapsettaa. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi, että jos liikaa näytät onnellisuuttas, ni kohta ollaan jo tiputtamassa maanpinnalle. Mutta näistä kaikista pienistäki pitää ottaa kaikki irti.
   Innostuin niin tosta hile-langasta, että aloin kutoon siitä tuubihuivia... alku onki jo tos kuvas :)

   Poista
 2. Mukavia onnenhetkiä,kaunis pipo:)

  VastaaPoista
 3. Oikein mukava uudenvuodenlupaus. Omassa blogissani pohdin onnellisuutta vähän toiselta kantilta ja heti meinasi mennä pieleen :). Oli varmaan huono päivä eilen. Helpotti, kun sai kirjoitella mutta uskonasiat ovat vaikeita juttuja ja ei olis pitänyt edes mainita. Rentouttavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioista puhuminen ja kirjottaminen kyllä helpottaa ja täytyy nostaa hattua jos kirjottaa jaettavaks syvimpiä ajatuksiaan ja asioita jokka tosiaan painaa mieltä.
   Hyvää viikonvaihdetta myös sulle!

   Poista
 4. Hyvä jutunaihe. Tärkeä kuin mikä, ja unohtuu normiarjessa valitettavan usein.. Onnea löytyy mistä vaan, kun osaa katsoa :) Reidallisen pipon saitkin aikaseks!!

  VastaaPoista
 5. Huomaatko, olet ihan oikeasti tosi onnellinen ihminen ♥ Ihana pipo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä onnelliseks tekeviä asoita löytyy jokasesta päivästä, kun vaan ei oo liian vaativa :)

   Poista