lauantai 25. helmikuuta 2012

Lauantain pataa

Talvinen päivä jatkuu lumisateineen. Jotain hyvää tarttis valmistaa ruuaks. Nyt kun kerranki olen kotona lauantain, niin aikaa on valmistaa vaikka mitä ;)
Olin kyllä valmistellu jo ostittain tätä päivää, sillä illalla otin pakastimesta jääkaappiin sulamaan paikalliselta lihakarjatilalta ostettua naudan paistilihaa. Eilen hain kaupasta lanttua, punajuurta, koskenlaskijajuustoo (tää oli kyllä tarkotettu pizzaan, mutta jätin siitä palan varmuuden vuoksi...).


Sit vaan ruuanlaittoon...


Lihapalat otin huoneen lämpöön kun aloin esivalmistella pataa. Kuutioin lantun ja punajuuret. Lohkoin sipulit.


Ruskistin lihat pannulla voissa ja saman homman tein lanttu- ja punajuurikuutioille ja sipulille.


Olin ottanu pakastimesta myös rasian tatteja sulamaan ja heitin nekin pannulle, jotta kosteus niistä haihtuis.

Laitoin kaikki kerroksittain uunivuokaan. Mausteeksi suolaa, pippuria, chilijauhetta, lipstikkaa...


Pannun "huuhdeliemeen" laitoin tomaattipyrettä ja koskenlaskijaa ja kaadoin liemen vuokaan


Vuoka uuniin 200 asteeseen pariks tunniks. Lisäkkeeks tein salaatin ( jäävuorta, paprikaa ja kurkkua) ja kastikkeeks tälle kylmäpuristettua rypsiöljyä. Ja voilà...

Ainesluettelo:
n. 800g naudan paistilihaa
1 iso lanttu
3 kpl punajuuria
3 kpl sipulia
tatteja
suolaa, chilijauhetta, lipstikkaa, pippuria myllystä
4 rkl tomaattipyrettä
1/4 koskenlaskijajuustoa
½ l vettä
Mausteet oli kohdallaan... Chili anto vähän potkua... Oivaa ruokaa karppajalle :)

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen pataruoka! Nams! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouduin kyllä tekeen kaikkeni, etten syöny koko vuokaa tyhjäks... oli se niin maukasta :)

      Poista
    2. Hih! :) Kovatöinen ruoka mutta niin hyvää varmasti!

      Poista